Tijdens de koudere periode van het jaar, wordt je weerstand nog wel eens flink op de proef gesteld. Zo wordt bijna iedereen wel eens verkouden. De kou is echter niet hetgeen wat ons ziek maakt, maar het heeft wel een directe invloed op onze weerstand. Zo gaan de meeste mensen lekker binnen zitten met een warm dekentje tijdens de koudere dagen. Ramen en deuren blijven gesloten, de verwarming wordt flink opgestookt en mensen zoeken elkaar in binnenruimtes op. Hierdoor worden de ruimtes vaak slecht geventileerd en zullen virussen zich eerder verspreiden, met als resultaat; een snotneus!
De mensen met een slechtere weerstand, zijn sneller vatbaar voor de virussen die zich verspreiden. Deze mensen hebben een zwakker immuunsysteem. Dit kan talloze oorzaken hebben, zoals het consumeren van ongezonde voeding, slechte leefgewoontes en te weinig lichaamsbeweging. Mensen met een verzwakt immuunsysteem voelen zich vaker vermoeid, krijgen eerder een griepje en hebben met regelmaat verkoudheidsklachten.
Kindjes zijn nog een stuk vatbaarder voor ziektes dan volwassenen. Dit komt omdat het immuunsysteem alleen bekende virussen kan bestrijden. Om het immuunsysteem en de weerstand van je kindje te bevorderen hebben wij onderstaand een aantal tips die zowel voor kindjes als volwassenen een groot verschil kunnen maken.
Af en toe een dutje
Voldoende slaap is erg belangrijk, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kindjes. Voor een kindje is het essentieel om gemiddeld 10 tot 14 uur slaap per dag te hebben. Gedurende de dag zijn het echte druktemakers, zorg daarom voor genoeg rust om weer op te kunnen laden. Een middagdutje kan ook geen kwaad als ze overdag een beetje moe zijn. Probeer wel een routine op te bouwen met bedtijden. Dit geldt niet alleen voor je kindje, maar ook voor volwassenen. Een routine opbouwen bevordert namelijk de nachtrust!
Actief de buitenlucht in
Zorg ervoor dat je kindje zo veel mogelijk tijd doorbrengt in de buitenlucht. Frisse lucht is namelijk erg goed voor het immuunsysteem. Laat je kindje lekker buiten spelen, sporten of ga gezellig samen wandelen. In beweging blijven zorgt dat de bacteriën in het lichaam bestreden worden door de verhoogde lichaamstemperatuur. Samen met je kindje op pad gaan kan ook tijdens de koudere periodes. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen gaan fietsen. Met de Deryan Bike-a-way bescherm je je kindje tegen de kou. Deze is gemakkelijk te plaatsen over het fietsstoeltje en komt met een poncho! Zo bescherm je je kindje niet alleen tegen de kou, maar ook tegen de regen.
Stress links laten liggen
Het verminderen van stress heeft een grotere invloed op je immuunsysteem dan de meeste mensen denken. Zo worden mensen met een hoog stress gehalte sneller verkouden en maken ze meer kans op het krijgen van infecties. Dit geldt ook voor kinderen. Als ouder zijnde is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kindje je eigen stress en moeilijkheden niet voelt. Maak samen plezier en probeer altijd positief te blijven.
Het juiste voedingspatroon
Gezonde voeding is enorm belangrijk om je immuunsysteem te versterken. Als ouder is het van belang om je kindje zoveel mogelijk variatie in de voeding te geven. Zo lusten ze op latere leeftijd veel meer, wat ook fijn is voor degene die de maaltijden thuis maakt. Om je weerstand te bevorderen is het van belang om verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo haal je vezels uit volkorenproducten, groente en fruit. Vitamine D uit sinaasappels, melkproducten en vis. Vitamine C uit broccoli, witloof en kiwi. Ook noten helpen je immuunsysteem versterken! Voldoende eiwitten zijn uiteraard ook onmisbaar. Deze haal je uit bijvoorbeeld kip, eieren, boontjes en vis. Probeer met regelmaat eens iets nieuws te maken. Leuk en lekker voor jou en je kindje!
Hopelijk hebben jij en je kindje iets aan deze gemakkelijke, maar zeer effectieve tips om de winter door te komen zonder griepjes en verkoudheid. Hebben jullie nog tips voor de medelezer?
Hinterlasse einen Kommentar
Diese Website ist durch hCaptcha geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von hCaptcha.